Nuttige adressen
Home Wie zijn wij? Wat gaan we doen? Voorbereidingen Reisverslagen Foto's Nuttige adressen

 


Deze pagina bevat links naar organisaties en instellingen waar heel wat nuttige infomatie kan bekomen worden. Hou er evenwel rekening mee dat sites verdwijnen, URL's, adressen, telefoonnummers en E-mail adressen veranderen. Het is voor ons echter niet mogelijk om dit gedurende onze reis allemaal in de gaten te houden en aan te passen. Onze excuses hiervoor.

bullet

Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft een handig boekje uit met allerlei handige tips voor wie naar het buitenland gaat. Informatie over paspoorten en visa, inentingen, verzekeringen, nuttige telefoonnummers, ambassades en consulaten vindt u hierin terug. De brochure heet "Reiswijs" en is gratis verkrijgbaar bij alle gemeenten of op het telefoonnummer 02/501.81.00.

bullet

Een informatiebrochure i.v.m. loopbaanonderbreking kan bekomen worden via de site van het ministerie van Tewerkstelling en Arbeid. Je kan ze ook telefonisch bestellen op het nummer 02/233.42.11., of schriftelijk bij de :
                                            Dienst Publicaties van het Federaal Ministerie van tewerkstelling en Arbeid
                                            Belliardstraat 51 te 1040 Brussel. (fax :02/233.42.36. - E-mail : publi@meta.fgov.be )

bullet

Bij het Tropisch Instituut in Antwerpen (Reisadvies) kan je terecht met vragen omtrent inentingen, medicatie, determinatietabellen.... Adres: Kronenburgstraat 43 te 2000 Antwerpen, telefoonnummer 03/247.64.05.
Voor telefonisch advies kan je terecht op het nummer 0900/10.110.  (opgepast betalende dienst ! ). Consultaties gaan door op Ma-Woe-Do-Vr : 14.00 tot 16.00 en op Di : 14.00 tot 17.30.  zonder afspraak.

bullet

"Wegwijzer" in Brugge is een V.Z.W. die een schat aan informatie bezit onder de vorm van reisgidsen, reisverslagen,.......
Voor een kleine jaarlijkse bijdrage kan je onbeperkt gebruik maken van dit archief. Bovendien worden regelmatig info-avonden georganiseerd waarop je met je vragen terecht kan.
Eénmaal per jaar organiseert "Wegwijzer" de "Reismarkt" waar reizigers hun relaas en ervaringen komen vertellen. Tegelijkertijd wordt er gezorgd voor heel wat nevenactiviteiten zoals optredens, diavoorstellingen, tentoonstellingen..... Een echte must!!!
Je kan bijna dagelijks terecht in Brugge in de Beenhouwerstraat 9 (tel : 050/33.75.88. E-mail : admin@wegwijzer.be )

bullet

Goedkope vluigtuigtickets kan je vinden bij Airstop die verschillende kantoren heeft in bijna alle grote steden in België. Tot een paar jaar terug was Londen de "Place to be" als je op zoek was naar low budget flights. Alhoewel dit de laatste jaren sterk verminderd is loont het misschien toch nog de moeite om eens na te kijken wat er te krijgen is. Trailfinders in Londen is één van de betere.

bullet

Een internet dienst waar je een gratis E-mail adres kan bekomen, dat jou ook de mogelijkheid geeft om een adressenboek bij te houden is, Hotmail. Gratis webruimte kan je ook nog krijgen, o.a. in de Digitale Metropool Antwerpen. Door je reisverhalen op het net te plaatsen kan je iedereen laten meegenieten van je reiservaringen.

bullet

De alom gekende uitgaven van Lonely Planet reisgidsen zijn (voor ons in ieder geval) onmisbaar. Bovendien kan je op hun website een hoop informatie vinden over zowat elk land ter wereld alsook een heleboel links naar andere leuke sites.