Wat gaan we doen?
Home Wie zijn wij? Wat gaan we doen? Voorbereidingen Reisverslagen Foto's Nuttige adressen

 

 

Vorig jaar beslisten we samen dat we eindelijk eens zouden realiseren waar we beiden al zolang naar uitgekeken hadden, t.t.z. gedurende een jaar proberen om een stukje van de wereld te zien zonder de stress en de sleur van het dagelijkse leven, zoals we het hier kennen.  
Na heel wat voorbereiding is het op zes juli 1999 eindelijk zover : ons vertrek.

Hier krijgen jullie een overzicht van waar we gedurende de periode juli '99 - juni '00 naar toe willen. We hebben voor Z.O.-AziŽ en AustraliŽ gekozen. Niets belet ons echter om gedurende dit jaar van deze route af te wijken. Zelfs doorreizen naar Z-Amerika is niet uitgesloten.

Op zes juli 1999 vertrekken we richting India waar we gedurende drie maanden willen rondtrekken. De bedoeling is om, gebruik makend van het openbaar vervoer, het noordelijk deel van India te doorkruisen via o.a Bombay, Varanassi, Delhi tot Calcutta.
We verkiezen om alles zo rustig mogelijk te doen om India zo goed mogelijk tot ons te kunnen laten doordringen.

Na India komt Nepal aan de beurt. Over land zouden we, vanuit India, doorreizen naar de nepalese hoofdstad Kathmandu waar ťťn van de  hoogtepunten van onze reis zal starten nl. een trekking in de Himalaya. We zijn van plan om gedurende drie ŗ vier weken een trektocht te maken in  "The Annapurna Region". We beslisten dit te doen in de maand oktober daar het weer in grote mate bepalend is voor het welslagen van zo'n tocht. Vanaf oktober zouden de wolken moeten verdwenen zijn, wat ons zal toelaten de Himalaya in haar volle glorie te bewonderen.

Via een vlucht Kathmandu - Bangkok zouden we dan in november terechtkomen in Thailand. De vier maanden die daarop volgen, willen we doorbrengen in Laos, Vietnam, Cambodia en Thailand. Op het ogenblik van de jaar/eeuw/millenium -wisseling bevinden we ons dus in een Aziatisch land waar ze eindejaar op een ander tijdstip vieren. We zijn eens benieuwd of wij er, zeker in tegenstelling tot julie allemaal, veel van zullen merken!
Naar Laos gaan we voor de prachtige ongerepte natuur, Vietnam voor de diversiteit aan mensen en cultuur, Cambodia voor de Ankor tempels om te eindigen in Thailand waar we na lange tijd weer eens zullen kunnen genieten van wat meer "luxe".

De laatste vier maanden van ons jaar willen we gaan doorbrengen in AustraliŽ, eventueel gecombineerd met Nieuw-Zeeland. Wat we daar gaan doen hebben we eigenlijk nog niet beslist daar dit nog zover af is. Bovendien zullen we gedurende dit jaar genoeg kunnen lezen om ons een beeld te vormen van deze twee landen.